top of page

Fogyás hipnózissal

Sokan kezdünk diétába vagy valamilyen fogyókúrába, mert a mérleg nem azt mutatja, amit látni szeretnénk vagy látnunk kellene. Rengeteg csodaszer áll a rendelkezésünkre a boltok polcain, de a várt eredmény általában elmarad, mert elfogy a lelkesedés.

Ilyenkor jó lenne, ha az a leküzdhetetlennek tűnő vágy egy varázsütésre eltűnne és ellent tudnánk állni a kísértésnek és a mértéktelen habzsolásnak.

Ilyenkor jöhet képbe a HIPNÓZIS!

Hipnózissal ugyanis hozzáférhetővé válnak azok a folyamotok, amik a háttérben munkálkodnak, és így irányítanak minket. Ezért van az is, hogy ami nem lehet a miénk, mindig azt akarjuk. Így amikor mások például fánkot esznek, és mi diétázunk, ellenállhatatlan vágyat érzünk a fánk iránt. Ilyenkor mindent elkövetünk, hogy szerezzünk belőle, de már nem állunk meg egynél.

Egy ilyen gyenge pillanatban úgy érezzük, hogy nincs erőnk és kitartásunk a diéta folyatatásához. Elkönyveljük, hogy nekünk úgysem fog sikerülni soha. És itt szinte be is tápláltuk tudatalattinkba az örök kudarcot!

 

Kinek segíthet a HIPNÓZIS?

- Mindenkinél, aki készen áll a fogyásra. A hipnózis egy hatékony módszer, melynek segítségével könnyen és gyorsan hozzáférhetünk az elme azon részéhez, ahol a megfelelő szuggesztiókat elhelyezve, olyan fizikai szintű változásokhoz segíthetjük hozzá a klienst, mint például a fogyás.

- Mi az, amit nem várhatunk el a hipnózistól?

- Erre a kérdésre nehéz röviden válaszolni, ugyanis rengeteg előítélet és legenda övezi a hipnózist. Sokan félelemmel tekintenek rá, mások pedig irreális elvárásokat támasztanak felé.

- Nem várhatjuk, hogy ugyan azt az életvitelt folytatva, a kanapén ülve egy hét alatt elérjük a kívánt testsúlyt. Nekünk is tennünk kell a cél eléréséért.

Hogyan zajlik egy hipnózisülés ahol a testsúly csökkentés a cél?

- Első lépésként tisztázni kell, kinek mi a célja. Majd tisztázni kell mindent, ami a hipnózissal kapcsolatos: át kell beszélni, miként fejti ki a hatását, illetve mi az, amitől a kliens esetleg tart. Ezek után különböző technikák segítségével létrehozzuk a hipnotikus állapotot, melyen keresztül elültethetőek azok az utasítások, amelyek szükségesek a fogyás sikeréhez. Ha valaki nem csak fogyni szeretne, értelemszerűen más témákat is érint a megbeszélés.

- Miről kell meggyőzni a tudatalattit?

- A hipnotikus állapotban elültetett utasítások (szuggesztiók) javarészt az elfogyasztott étel mennyiségének és minőségének átalakítását célozzák meg. Továbbá  módosítani kell az étkezési szokásokat, melybe többek között beletartozik az esti vagy épp a napközbeni nassolás, az egészségtelen táplálkozás és még sorolhatnánk. Az is fontos, hogy alakítsunk a kliens önmagához való viszonyán.

 

- Milyen technikák segíthetnek?

- Igen hatékonyak az úgynevezett poszthipnotikus utasítások, illetve a különböző kiváltó mechanizmusok létrehozása. Például ilyen mechanizmus lehet az, hogy az éhség érzetét összekötjük a szomjúsággal. Így valahányszor, amikor a kliens úgymond feleslegesen megéhezik, azonnal kiszárad a szája, és evés helyett inkább vizet kíván, aminek az elfogyasztásával tisztítja, méregteleníti a szervezetét, és elősegíti a fogyást. Hatékonynak bizonyulnak a tudatalattiba elültetett jelszavak is, melyeket a hipnóziskezelés után alkalmazva tovább erősíthetőek és fenntarthatóak a szuggesztiók.

bottom of page